Nema odlaganja uplate poreza

Bez autora
Dec 04 2013

Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je da objedinjena uplata poreza i doprinosa nije odložena do 1. marta 2014. godine, već je uvažen predlog poreskih obveznika da se omogući prelazni režim. Ovaj predlog sada je u skupštinskoj proceduri, kroz amandmane na Zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji.Usvajanje amandmana koji se tiču ovog predloga omogućiće da u januaru i februaru pojedinačne prijave budu unete nakon isplate zarada, ali će biti neophodno da se unesu pre kraja meseca.

Nema odlaganja uplate porezaObjedinjena uplata poreza i doprinosa nije odložena do 1. marta sledeće godine, već je uvažen predlog poreskih obveznika da se omogući prelazni režim, saopštilo je Ministarstvo finansija. Usvajanjem amandmana, u januaru i februaru pojedinačne prijave biće unete nakon isplate zarada, ali će biti neophodno da se unesu pre kraja meseca.

Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je da objedinjena uplata poreza i doprinosa nije odložena do 1. marta 2014. godine, već je uvažen predlog poreskih obveznika da se omogući prelazni režim.

Ovaj predlog sada je u skupštinskoj proceduri, kroz amandmane na Zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Usvajanje amandmana koji se tiču ovog predloga omogućiće da u januaru i februaru pojedinačne prijave budu unete nakon isplate zarada, ali će biti neophodno da se unesu pre kraja meseca.

Ministarstvo ukazuje da to nikako ne znači da je objedinjena uplata poreza i doprinosa odložena, kako navode pojedini mediji.

Od marta stari sistem zbirnih prijava prestaje sa radom i postojaće samo pojedinačne prijave koje će funkcionisati u okviru sistema objedinjene naplate poreza i doprinosa, navelo je Ministarstvo finansija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik